Comfortabel Geluk

In Column, Inspiratie by Redactie

anne-floreDit is Anne-Flore (24). Samen met Wieke schrijft ze om de twee weken over mode. Haar roots liggen in Zuid-Frankrijk, maar ze is opgegroeid tussen de koeien in Friesland. Na de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas is ze momenteel student Journalistiek in Amsterdam. Ze schrijft voor haar eigen onlinemagazine www.lapetiteflore.com, is een fervent Vogue verzamelaar én een serieuze fashion fanatiekeling. Hier deelt ze met veel plezier tips, tricks, trends en inspiratie met jullie.

 

Als er iets is wat mij is opgevallen de afgelopen tijd dan is het wel dat comfort steeds belangrijker wordt in de modewereld. Zelfs de hardcore fashionista’s schrikken anno 2014 niet meer van een wijde broek met een wijde trui of een totale outfit bestaande uit breisels die zo uit de kast van je oma kunnen komen. En tijdens de Fashion Weeks was de front row niet langer alleen gevuld met hooggehakte dames, maar werden de stiletto’s afgewisseld door slip-ons en gympen. Een verfrissend briesje die steeds harder waait in de wondere wereld die mode heet.streepjes mode

Denkend aan comfort in de mode, kom ik al snel uit op streepjes. Wanneer ik een paniekaanval heb en niet weet wat ik aan moet trekken, wanneer ik een uur heb liggen snoozen en vervolgens nog maar tien minuten heb om niet te laat te komen, grijp ik als vanuit een automatisme naar een shirt met streepjes. Vandaar dat ik mijn gestreepte lieveling ook wel mijn ‘wardrobe hero’ noem. Misschien komt het door mijn Franse roots, misschien wilde ik eigenlijk graag piraat worden of misschien komt het gewoon doordat een streepje altijd goed is en met alles te combineren valt. Je ne sais pas, maar ik en het streepjesshirt zijn de beste vrienden.

streepjes-modeComfort. Er is een gezegde, een nogal confronterend gezegde als je het mij vraagt en dat is: ‘Are you really happy, or just really comfortable?’ Deze vraag biedt stof tot nadenken en is goed om jezelf af en toe te stellen. Qua mode, maar ook qua leven an sich. Voor mij een zin die precies past bij de afgelopen weken. Want deze dame heeft een bewogen aantal weken achter de rug. Nu hoor ik je al denken, wat kan er in Coco Chanels naam aan de hand zijn..?

Riemen vast, here we go. Ik. Kom. Terug. Naar. Leeuwarden. Maar dan ook echt. Geen half werk, geen loze beloftes, maar een keiharde beslissing die heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Na lang peinzen is het hoge woord er uit en keer ik definitief de Randstad de rug toe. Hoe uitdagend, bruisend en spannend de grote steden ook zijn, zonder de mensen waar je van houd om je heen is er niks aan. En daarom dat ik ook voor comfort kies in mijn persoonlijke leven Ik kan je vertellen dat er zich telkens een klein feestje in mijn hoofd afspeelt als ik eraan denk.Want ondanks dat ik stiekem een import Friezin ben, voel ik mij toch echt een ware Liwwadder.