Elke Verwoerd / Initiator en Hoofdredacteur

Tekstschrijver en communitymanager

Posts van Elke

Vindt soms meer leuk dan goed voor haar is. Denker en amateur-filosoof die graag de spot drijft met zichzelf. Afgestudeerd in International Hospitality Management, maar wilde liever de journalistiek in, of naar de kleinkunstacademie, of drummer worden of fietsenmaker. Startte MNSKP op ‘voor de lol’. Voor MNSKP voert ze de hoofdredactie. Hiernaast schrijft ze af en toe zelf over wat haar bezighoudt en opvalt.


Anieke Barth / Eindredacteur

Student Nederlands & Cultuur

Posts van Anieke

Twintiger, taalfanaat. Studeert Nederlandse taal en cultuur in Groningen, maar haar hart ligt in Leeuwarden – en haar huis staat er ook -. Vindt stukjes tikken maar al te leuk.


Pietrick Veenstra / Eindredacteur en hoofdredactie a.i.

Posts van Pietrick

Manusje van alles met een flinke dosis kennis. Zorg dat artikelen tijdig en foutloos online komen en schrijft af en toe ook zelf.


Columnisten


Zander-MNSKP

Zander Lamme / Redacteur

Journalist bij De Telegraaf

Posts van Zander

Schrijft in het dagelijks leven voor De Telegraaf als verslaggever van wat er zoal gebeurt in provincie Friesland. Voor MNSKP houdt hij het wat dichter bij huis: een serie kroegverhalen over het uitgaansleven in Leeuwarden en de avonturen van vrienden Lou, Satte, Cornelis en Forse Jongen.


Wieke-MNSKP

Wieke Wiersma / Redacteur en Blogger

Docent Geschiedenis en Filosofie

Posts van Wieke

Naast docent een fashionista pur sang. Belicht voor MNSKP trends, taboes, het Leeuwarder straatbeeld en doopt het met haar mening en een flinke dosis zelfspot.


Nashara MNSKP

Nashara Rowold / Redacteur en Blogger

Zolderkamerschrijver zonder zolder. Houdt zowel van festivals als dagjes Intratuin en wordt verliefd op elke puppy die ze tegenkomt. Van het woord powervrouw krijgt ze de kriebels.


Lotte-MNSKP

Lotte Knoppien / Redacteur en Blogger

Docent Nederlands

Posts van Lotte

Is iemand die eigenlijk alles leuk vindt. Van theater tot rugby, van yoga tot boeken lezen en van festivals bezoeken tot katten aaien met passie voor geschiedenis, schrijven en Liwwadden. Afgestudeerd in de communicatie en nu weer student. Voor MNSKP schrijft ze over alledaagse onderwerpen die voor mensen uit 058 herkenbaar zijn.


raymond-mnskp

Raymond Muller / Redacteur

Docent Theater / Acteur

Posts van Raymond

Woont sinds zijn geboorte in de zomer van 1986 in Leeuwarden. Werkt als freelance acteur en theaterdocent voor onder andere Tryater en Illustere Figuren. Fanatiek supporter van Cambuur. Zijn liefde voor de stad is net zo groot als zijn frustratie er over. Schrijft graag.


sierd-MNSKP

Sierd van der Bij / Blogger

Posts van Sierd

Heeft het prachtige Friesland verlaten voor een – zeker niet minder prachtige – liefde. Hij woont nu in Kaapstad met vriendin en zoontje. “Met de ik-ben-verhuisd-bril op naar de Mienskip kijken en vragen stellen over onze identiteit. Ondertussen steek ik dan wel de draak met wat ‘we’ eigenlijk zijn. Tussen neus en lippen door kan ik dan ook nog eens iemand of iets flink op de korrel nemen. Ze kunnen me hier toch niet op de bek slaan.”


Theater & Evenementen


Marit-MNSKP

Marit de Weerd / Redacteur en Recensent

Theaterdocent en trainingsacteur bij ConnActing

Posts van Marit

Freelance actrice en theaterdocent vanuit haar eigen bedrijf ConnActing. Ook in haar vrije tijd graag expressief bezig en leeft zich uit in schrijven, schilderen, dansen en diverse yoga-houdingen. Met een brede culturele interesse deelt ze haar passie voor theater en podiumkunsten.


Amarins Jansma / Redacteur

Afgestudeerd Media & Entertainment Management

Posts van Amarins

Zou als het kon de hele dag films en series kijken, maar deed toch de productie van het theaterstuk Kingdom of Earth door Akkers & Velden. Doet hier en daar een uitstapje naar festivals en theatervoorstellingen. Doel: leuke stukjes schrijven voor lezers en nieuwe mensen ontmoeten.


alwien-mnskp

Alwien de Boer / Redacteur

Loopbaanadvies en bemant een eenmansafdeling communicatie bij een ICT-bedrijf

Posts van Alwien

Gek op álles wat zich qua theater afspeelt in Leeuwarden en daarbuiten. Schouwburg, kleine zaaltjes, locatietheater, straattheater, huiskamers, stoepen en tuinen. Voor MNSKP schrijft en recenseert ze over theater.


Muziek & Evenementen


EstherW2-MNSKP

Esther Wetting / Redacteur en Blogger

Student Communicatie

Ook al is het leven soms een chaos, schrijven schept hier van kleins af aan al orde in voor Esther. Nu derdejaars Communicatie studente met een liefde voor de pen. Geboren en getogen in Leeuwarden en te nemen met een korreltje zout.

Posts van Esther


EstherK-MNSKP

Esther Kloosterman / Redacteur en Blogger

Student Media & Entertainment Management

Posts van Esther

Van jongs af aan bezig met het maken van muzieklijstjes en het ontdekken van nieuwe muziek. Bezoekt graag concerten, organiseert ‘open podium’-avonden en schrijft blogs over de muzikale scene in Leeuwarden.


Stefan van Leunen / Redacteur

Student Kunst, Cultuur & Media

Posts van Stefan

Student Kunsten, Cultuur en Media in Groningen en is naast muziekliefhebber ook muzikant. Heeft op veel plekken gewoond, maar blijft een geboren Leeuwarder. Met een kritische blik observeert hij wat er op muziekgebied gaande is in de stad.


Film


werner-mnskp

Werner Cazemier / Filmrecensent

Afgestudeerd in Media & Entertainment Management

 Posts van Werner


Beeldende Kunst


Marielle-MNSKP

Mariëlle Vos / Redacteur Beeldende Kunst

Beeldend kunstenaar, museumdocent bij het Museum Drachten

Posts van Mariëlle

Vindt het fascinerend wanneer kunst en het alledaagse leven elkaar bijna aanraken. Het liefst maakt ze zelf beeldend werk, maar als dat niet mogelijk is dan onderzoekt ze graag de beeldende kunst om haar heen.


Fotografie


Josan-MNSKP

Josan Annabel / Redacteur en Blogger

Fotograaf en stagiaire bij In:Vent Productions

Posts van Josan

Fotograaf in de dop. Bedrijft hiernaast de organisatie van evenementen bij In:Vent Productions met onder andere Influenza*. Interviewt voor MNSKP gevestigde en beginnende vakgenoten in de fotografie.


Wetenschap / Filosofie


bauke-mnskp

Bauke Heeg / Redacteur

Researcher en wetenschapper bij Lumium

Posts van Bauke


Vlogs


Eduard-MNSKP

Eduard Rekker / Vlogger

Freelancer bij Omrop Fryslân, reclamebureau Hatogkrøller

Vlogs van Eduard

In het dagelijks leven journalist, mediaproducent en muzikant. Te herkennen als de Man met de Hoed of de Man met de Baard. Vlogt over alledaagse bezigheden en beslommeringen in Leeuwarden en omstreken.