Bartho Braat en Ernst Daniël Smid in Friese productie

In Films by Redactie

Bartho Braat (Goede tijden, Slechte Tijden) en Ernst Daniël Smid gaan de hoofdrol vervullen in de nieuwe Friese korte film De Volgende Dag. Deze film is de nieuwe productie van aanstormend regisseuse Jikke de Haan. Het script is tot stand gekomen door een samenwerking tussen De Haan en haar moeder Dorothé van Engelen. Dit moeder/dochter schrijfteam heeft al verschillende succesvol geproduceerde scripts op haar naam staan. Waaronder Vrijwillig (2012), Dit is mijn broer, dit is mijn man (2013) en Ik hoor bij jou (2013).

bartho braat

Bartho Braat

De Volgende Dag vertelt het verhaal van twee echtparen die elk jaar samen op vakantie gaan. Wanneer beide echtgenotes komen te overlijden, één door kanker en de ander vanwege een plotseling ongeval, besluiten de mannen om de jaarlijkse vakantie toch doorgang te laten vinden. Alhoewel de beide mannen qua karakter lijnrecht tegenover elkaar staan, komen ze tijdens deze vakantie dichter tot elkaar en zetten ze de eerste stap om de dood van hun geliefden een plek te geven.

De eerste grote sponsoren zijn inmiddels binnen. Nikon zal dit project steunen door filmapparatuur te leveren en Camping Lauwersoog sponsort de locatie van de film. Maar ondanks dat de voorbereiding voor De Volgende Dag al volop in gang is, kan deze productie nog steun gebruiken. Wilt u meehelpen om deze filmproductie tot een succes te maken? Op de website shop.jikkefilm.nl vindt u de mogelijkheden waarop u uw steun kan geven aan deze filmproductie. In ruil voor deze hulp krijgt u bijvoorbeeld een rol in de film of een setbezoek tijdens een van de draaidagen.

Ernst Daniël Smid

Ernst Daniël Smid

Jikke de Haan heeft o.a. als regieassistente veel ervaring opgedaan bij verschillende bekende Nederlandse televisieseries zoals De Ontmaskering van de Vastgoedfraude, Flikken Maastricht en Moeder, Ik Wil bij de Revue. Daarnaast heeft ze verschillende keren meegewerkt aan de internationale filmcompetitie het 48 Hour Film Project. Voor verschillende edities in Utrecht, Nijmegen en Leeuwarden heeft ze als regisseuse binnen achtenveertig uur een film heeft weten te realiseren.

Mocht je meer willen lezen over dit nieuwe, maar ook over oudere projecten van Jikke de Haan? Of wil je deze film steunen? kijk dan op website van Jikke Film: shop.jikkefilm.nl.

Bekijk hier de teaser van De Volgende Dag!: