Sinterklaas Gift-Guide!

In Column, Inspiratie by Redactie

anne-floreDit is Anne-Flore (24). Samen met Wieke schrijft ze om de twee weken over mode. Haar roots liggen in Zuid-Frankrijk, maar ze is opgegroeid tussen de koeien in Friesland. Na de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas is ze momenteel student Journalistiek in Amsterdam. Ze schrijft voor haar eigen onlinemagazine www.lapetiteflore.com, is een fervent Vogue verzamelaar én een serieuze fashion fanatiekeling. Hier deelt ze met veel plezier tips, tricks, trends en inspiratie met jullie.

 

Nu de lichtjes in de bomen in ’t centrum van Leeuwarden branden, de avonden korter worden, de eerste nachtvorst een feit is en de eerste zwarte pieten – of Friese pieten, wat jij wil – gesignaleerd zijn, kunnen de knusse avondjes van start gaan. Wegkruipen onder stapels wollen dekens op de bank, kaarsjes aan, appeltaartje in de oven en meer van dat soort fratsen. Waar deze winterse taferelen vaak gepaard gaan met kalmte, rust en heel veel pepernoten, zorgt de naderende decembermaand ook voor onontkoombare stressaanvallen.

Want hoe fijn en romantisch de donkere dagen ook zijn, het heerlijk avondje nadert in een sneltreinvaart. Dat betekent maar een ding; de ramp die cadeautjes kopen heet staat weer paraat. En helaas gaat dít drama nooit ons huisje voorbij. Wat zou het toch heerlijk zijn als die vriendelijke baardmans echt bestond. Geen angst om rood te staan, geen nachtelijke zweetaanvallen, geen gepruts met papier mâché, geen rijmwoordenboeken raadplegen en vooral; geen angst om op pakjesavond zelf nog het perfecte cadeau te moeten scoren.

Stel je nou eens voor. Doe je ogen dicht en visualiseer. Jij, volkomen zen, omringd door je schoonouders, broers, zussen, vriendlief en hond, zonder enige paniekaanvallen. (Heb ik de prijskaartjes wel van het cadeau gehaald?! Zou het opvallen dat ik mijn gedicht van internet heb gehaald? Alweer een paar sokken voor pa, ook niet bijster creatief Flore…!)

Het enige dat je hoeft te doen is je misselijk eten aan pepernoten, liedjes zingen, een extra biertje drinken om ergernissen aan la familia te voorkomen en wachten op de pakjes. En als de Goede Sint dan eindelijk komt, is het simpelweg cadeautjes innen. Eind goed, al goed.

HA! Wake up, darling. De keiharde realiteit is dat de teller op twaalf dagen staat. Twaalf dagen, en dan moet jij met een glimlach voor de houtkachel zitten en onder die grote wollen trui van je duimen draaien, in de hoop dat alle cadeaus in goede aard zullen vallen.

Nu ben ik de minste niet, en heb ik daarom alvast een klein beetje voor SinterFlore gespeeld. Nee, ik heb geen cadeautjes in de schoen van alle MNSKP-lezers gelegd, maar ik heb wel een heuse ‘gift guide’ opgesteld. Voor de man. Want als er iets moeilijk is, dan is het wel het perfecte cadeau vinden voor jouw inspiratieloze vriend/broer/pa, die alleen sokken op zijn verlanglijstje heeft staan. Take a look, haal diep adem, gooi nog een pepernoot naar binnen en shoppen maar!

Hieronder een overzicht van de afgebeelde items. Ze zijn allemaal online te bestellen; makkelijker kan ik het niet voor je maken! En voor ik het vergeet; een hele fijne Sinterklaas gewenst!for the boys

 Handschoenen: www.mrporter.com

 Rugtas: www.mrporter.com

 Horloge: www.danielwellington.com

 Happy Socks: www.menatwork.nl

 Iphone 5 case: www.etsy.com

 Shave kit: www.mrporter.com

 The beard book: www.asos.com

 Bluetooth speakers : www.bol.com

 Wollen muts: www.mrporter.com

 Sopranos dvd box: www.bol.com