Queeste naar je eigen stijl

In Column, Inspiratie by Redactie

Door Anne-Flore Muller

Het vinden van je eigen, unieke, persoonlijke stijl is soms een lange weg die afgelegd moet worden. Het gebeurt niet zomaar na een nachtje goed slapen en dromen over mooie outfits, maar is een avontuur dat meerdere jaren in beslag neemt. Althans, dat geldt voor mij.

Ik heb heel veel verschillende fases in mijn twenty-something jaren gehad, waarin ik er telkens helemaal overtuigd was dat ik ‘mijn stijl’ had gevonden. Zo was ik het ‘stoere meisje’, met wijde broeken, gympen en een rugtas op. Ik was het ‘meisje-meisje’ met rode jurkjes, hakken, lagen mascara en zelfs extentions in mijn haar, en stylewas ik het super sportieve meisje dat iedere dag met een sporttas vol danskleding in een joggingbroek over straat ging.

En nu, een aantal jaar verder, is de tijd daar dat ik voorzichtig durf te stellen dat ik mijn eigen smaak wel degelijk gevonden heb. Het heeft heel wat schaamtevolle momenten gekost, maar mijn persoonlijkheid komt het beste naar voren in de meest basic, minimalistische outfits, zonder teveel poespas, maar altijd met een kleine twist.

Kleding is een manier om je te uiten, iedere dag weer. Maar hoe kun je nu je eigen persoonlijke stijl vinden?

1. Zoek inspiratie

Als je geen idee hebt wat je aan moet trekken, en je iedere dag clueless voor je kast staat, is het een goed idee om inspiratie te zoeken. Struin het internet af op zoek naar stijlen die jij mooi vindt, plaatjes die jou meteen doen wegdromen en outfits waarin jij jezelf meteen ziet lopen. Duik daarna je kledingkast in, en combineren maar!

2. Wees niet bang om te experimenteren

Zonder dingen uit te proberen weet je nooit wat je wel en niet mooi vindt, en vooral wat wel en niet mooi bij jou staat. Probeer allerlei looks uit, speel met kleuren en laagjes, en ga er ook gewoon mee de straat op. Het is misschien een gek gevoel, maar zo weet je al snel in welke outfits jij je wel en niet comfortabel voelt. En voornamelijk, welke kleding het beste bij jouw persoonlijkheid past.

3. Vind jouw signature piece

Zoek een bepaald item, zoals een leren jasje of een goeie tas, die overal bij te combineren valt en die helemaal 100% een weerspiegeling is van jou. Op deze manier geef jij ieder outfit jouw eigen draai en maak je een look al snel meer eigen.

4. Bootylicious

Weet welke vormen, kledingstukken en stijlen wel en niet goed passen bij jouw lichaam en koop kleding in de juiste maat. Te kleine kleding laat je er groter uit zien dan je bent, en in te wijde kleding kan je verdrinken. Door voor de spiegel te gaan staan en precies te zien welke features jij mooi vindt aan jezelf, kun je veel makkelijker een outfit samenstellen en veel makkelijker keuzes maken tijdens een shopping spree. En door te weten wat goed bij jou staat, loop je ook nog eens zefverzekerder over staat!

5. Fashion is een feestje

Mode is en blijft een feestje, zonder regels en mét veel vrijheid. Voel je niet bezwaard om nieuwe dingen te proberen, te spelen met trends en zo af en toe uit je comfort zone te stappen. Want op die manier ontdek je nieuwe silhouetten of kleuren waarvan je geen weet had dat ze jou zouden staan. Door te luisteren naar jezelf en je creatieve zelf geen regels op te leggen, kun je iedere dag laten zien hoe jij je voelt door middel van je kleding. Want als je geen artiest of kunstenaar bent die zich uit via kunstzinnige uitspattingen, dan maar via kleding!

Nope, ik ben geen stijlguru, geen Anna Wintour en al helemaal geen Kate Moss, maar toch hoop ik jullie een beetje inspiratie te geven om je te kleden voor jezelf. Want hoe leuk trends ook zijn, en hoe graag je ook wilt dat iedereen jouw kledingkeuzes toejuicht, aan het einde van de dag ben jij degene die er in over straat moet. Zo. Oma heeft gesproken.

Bisous, Flore.