De Queeste naar een Feestoutfit

In Column, Inspiratie by Redactie

Door Anne-Flore Muller

Met de feestdagen voor de deur lijk ik nog maar aan één ding te kunnen denken en dat is… GLITTER. Het hele jaar door is mijn kledingstijl gemakkelijk in het hokje ‘casual’ of ‘basic’ te stoppen – ik laat m’n kledingstijl liever omschrijven als ‘nonchalant’ dan ‘super stylish’-, maar zodra Mariah Carey weer door de boxen schalt, de marktverkopers kerstmutsen dragen en de kerstboom ieders woonkamer verlicht, komt daar verandering in. Want deze feestmaand betekent voor mij maar een ding; more is more.

Ik zou zonder schaamte kunnen zeggen dat ik mij de laatste dagen tot een ware ekster ontpopt heb. Nu hoor ik je al denken, waar gaat dit in Chanels’ naam nou weer over? Simpel. Mijn ogen zijn gericht op alles wat glinstert en schittert. Glitter jurkjes, glitter rokjes, glitter blazers, glitter schoenen, glitter tasjes en glitter nagels…I want it all. Niet langer denk ik in simpele items, gemakkelijke tops en grote grof gebreide truien, maar denk ik groots.

Tijdens de feestdagen vervaagt de angst om overdressed te zijn, en is het juist de uitdaging om zo feestelijk en schitterend mogelijk voor de dag te komen. Gelakte nagels, panty’s met strikjes, pailletten en rode lippenstift en loeistrakke glitterjurkjes incluis.

Het liefst wel een jurkje met wat stretch, om scheurende naden van strakke jurkjes te voorkomen tijdens gang vier van het kerstdiner.

De zoektocht naar de perfecte jurk is in volle gang, en ik heb mijn oog al laten vallen op wat glitterende exemplaren hier en daar. Stiekem neig ik zelf toch naar een wat minder de-Toppers-achtig jurkje, met wat gedoseerde glitters hier en daar. Denk: accessoires, zoals sieraden, schoenen of een goeie clutch. Maar omdat er haast geen lastigere klus bestaat dan dé jurk der jurken te vinden en een dosis inspiratie voor een kerst vol glitter en glamour nooit mis is, hier een selectie van de mooiste items.

Nog een tip voor een comfortabele en vrolijke christmas zonder elkaar het huis uit te vechten: kies kleding die feestelijk is, maar waarin jij je helemaal op je gemak voelt.

Ik wens jullie allemaal prachtige kerstdagen toe, vol goeie gesprekken, mooie outfits en vooral heel veel lekker eten. En laten we tezamen hopen op wat sneeuw. Al zijn het maar drie vlokjes. Of vier.

  • Schoenen. H&M
  • Jumpsuit. H&M
  • Nagellak. Opi
  • Tas. Topshop
  • Sweater. H&M
  • Enkellaarsjes. Zara
  • Blazer. Marc Jacobs
  • Rok. Kenzo

anne-floreDit is Anne-Flore (24). Samen met Wieke schrijft ze om de twee weken over mode. Haar roots liggen in Zuid-Frankrijk, maar ze is opgegroeid tussen de koeien in Friesland. Na de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas is ze momenteel student Journalistiek in Amsterdam. Ze schrijft voor haar eigen onlinemagazine www.lapetiteflore.com, is een fervent Vogue verzamelaar én een serieuze fashion fanatiekeling. Hier deelt ze met veel plezier tips, tricks, trends en inspiratie met jullie.