Aha! Zwarte Piet zoekt slaapplek!

In Actueel, Stadse Zaken by RedactieLeave a Comment

Afgelopen vrijdag hebben verschillende mensen een piet gesignaleerd op de daken van de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. Niet ‘s nachts, zoals het hoort, maar ‘s middags. In de middag worden er namelijk helemaal geen pakjes bezorgd. Waar was deze piet mee bezig? Wij hebben de piet gesproken!

Zoals je in het Sintjournaal kunt zien op Sint’s Facebookpagina is de boot van Sinterklaas stuk. Misschien is dit wel de eerste klus die Kluspiet niet kan klussen! Dan moeten Sinterklaas en de pieten een jaar in Leeuwarden blijven… Daarom zijn de pieten alvast hard op zoek naar een slaapplek. Wij vroegen die piet wat hij daar uitspookte in de Kleine Kerkstraat!

Hij reageerde als volgt: ‘Ik ben een beetje in paniek, want we moeten hier misschien wel een jaar blijven. Dan heb ik natuurlijk wel een slaapplek nodig en de andere pieten ook. Die plek hebben we nog niet. Omdat ik ‘s avonds zo druk ben met het rondbrengen van de pakjes, moést ik wel ‘s middags op zoek.’

Sneu nou… Ja, vinden wij dus ook. Help jij ‘m aan een bed? Stuur een foto van jouw beschikbare slaapplek in de reacties!