A Guide To Leeuwarden wint Certificaat 2015

In Actueel, Stadse Zaken by Redactie

Initiatiefnemer Henk Leutscher tijdens een Free Tour [foto: Anna Span]

Ha, dit is wel erg mooi nieuws! A Guide to Leeuwarden heeft het Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2015 gewonnen! Hiermee worden ze door reizigersbeoordelingen erkent als de hoogst gewaardeerde tours en activiteiten in Leeuwarden op de grootste reiswebsite ter wereld. A Guide to Leeuwarden is een initiatief van een aantal jongens dat de eigen stad wilde beleven zoals een toerist dat doet. Hieruit is onder andere de Free Tour ontsproten en inmiddels verzorgen zij verschillende stadswandelingen door Leeuwarden.

,,Het winnen van het TripAdvisor Certificaat van Uitmuntendheid 2015 voelt als een enorme waardering voor A Guide to Leeuwarden. We willen alle gasten dan ook van harte bedanken voor het schrijven van recensies op TripAdvisor,’’ vertelt initiatiefnemer Henk Leutscher. Gids Peter Postma vult aan: ,,Het laat ook zien wat je kan bereiken als je ergens in gelooft. Henk en ik zijn in Augustus 2013 gewoon begonnen met het geven van wekelijkse stadswandelingen. Zonder ook maar 1 euro subsidie te krijgen zijn we uitgegroeid tot de meest gewaardeerde activiteit van Leeuwarden!”

A Guide to Leeuwarden geeft elke zaterdag om 12 uur een Free Tour. Deze stadswandeling is de beste introductie tot de stad, voor inwoner én toerist. Je hoeft je niet op te geven en aan het einde van de tour mag je zelf bepalen wat je de tour waard vindt. Deze stadswandeling wordt in het Engels gegeven als er buitenlandse gasten bij zijn. Bij grote groepen wordt de groep opgedeeld in een Nederlandse en Engelse groep, maar dit gebeurt niet elke zaterdag. Hiernaast wordt elke eerste zaterdag van de maand een Street Art tour gegeven. Ook worden er biertours, Nassautours en stadswandelingen op aanvraag gegeven. Tevens is een Fryslân wandeling door Leeuwarden in ontwikkeling. Een keer meelopen? Lees hier meer over de verschillende stadswandelingen die ze aanbieden.

Vorig jaar interviewden we initiatiefnemer Henk Leutscher over de Free Tour en wat hem daartoe inspireerde, dat interview lees je hier!