3voor12/Friesland op de radio

In Actueel, Muziek by RedactieLeave a Comment

JA HOOR :D. Zet de radio maar weer aan, want 3voor12/Friesland gaat rollin’ op de ether! Al bijna twintig jaar is het programma 3VOOR12 op NPO 3FM toonaangevend voor de ontwikkelingen op het gebied van de alternatieve popmuziek. 3VOOR12/Friesland richt zich als lokaalafdeling van 3VOOR12 geheel op de Friese popscene. Naast live recensies, albumrecensies en interviews die te lezen zijn via onze website en social media, willen we nu ook de Friese artiesten, festivals en projecten middels ons twee uur durende wekelijkse radioprogramma belichten.

De missie van 3VOOR12/Friesland Radio is zo uitgebreid mogelijk de Friese alternatieve muziekscene aan de luisteraar presenteren. Dit geschiedt door het draaien van relevante nieuwe muziek, afgewisseld met klassiekers van Friese bodem. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan optredens op de Friese poppodia, de invulling van festivals en komen onder meer muzikanten en bijvoorbeeld programmeurs aan het woord. Een vast onderdeel van het programma wordt Muzikaal DNA. Een gast uit de Friese popscene praat over vier albums of nummers naar keuze. Welk album heeft hem of haar geraakt of welk nummer heeft een speciale betekenis?

Vanaf 26 april 2018 is 3VOOR12/Friesland Radio iedere donderdagavond te beluisteren van 19.00 – 21.00 uur op LEO FM (106.1) of via de website (www.omroepleo.nl). De presentatie van het programma is in handen van Joshi Kuiper, waarbij Theo van der Veer verantwoordelijk is voor de muziekredactie. Demo’s, suggesties, tips, op- en aanmerkingen kunnen gemaild worden naar 3voor12frieslandradio@gmail.com.