Lisa Hannigan op Explore the North 2017!

In Beleven, Evenementen by Redactie

Explore the North bevestigt een nieuwe reeks namen: Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra (IE/BE), Moon Diagrams (USA), De Harde Marge en Het Poëziekanon met onder andere voormalig stadsdichter van Leeuwarden Arjan Hut, Marije Langelaar, Jan Glas, Tonnus Oosterhoff, Tjitske Jansen en Simone Atangana Bekono. Op 24 en 25 november zijn zij te zien en te beluisteren op verschillende locaties in de Leeuwarder binnenstad. Tickets voor het festival zijn te koop via www.explore-the-north.nl.

Ierse folk-pop in een nieuw jasje

De Ierse zangeres en multi-instrumentalist Lisa Hannigan speelt op Explore the North samen met The Colorist Orchestra een bijzondere show. Dit Belgische duo bewerkt de nummers van Hannigan. Ze krijgen een andere lading door zelfgemaakte instrumenten én de inzet van traditionele instrumenten op een ongebruikelijke manier.

Drummer Deerhunter met solo-project naar Leeuwarden

Moses Archuleta, drummer en mede-oprichter van de band Deerhunter, laat als solo-artiest Moon Diagrams een divers palet aan invloeden horen. De bijzondere combinatie van field recordings, samples, ambient en techno-invloeden resulteert in een eigenzinnige, sferische debuutplaat genaamd Lifetime of Love. De plaat is het resultaat van tien jaar lang schrijven.

Primeur multi-disciplinaire voorstelling

In De Harde Marge werkt de Friese dichter Tsead Bruinja samen met twee muzikanten en drie dichters. Het resulteert in een interdisciplinaire, deels geïmproviseerde voorstelling in het Zeeuws-Vlaams, Fries en Nederlands. De makers staan bekend als artiesten die hedendaagse thema’s behandelen vanuit een persoonlijk perspectief. Op Explore the North beleeft de voorstelling haar première.

Unieke combinatie van dichters

Oud-stadsdichter van Leeuwarden Arjan Hut, dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, nieuw jong talent als Simone Atangana Bekono, Jan Glas, Marije Langelaar, Tjitske Jansen en Tonnus Oosterhoff zijn allen onderdeel van Het Poëziekanon. In deze mallemolen van de literatuur vuren verschillende dichters gedurfde gedichten op je af.

Muziek en literatuur op prachtige locaties in Leeuwarden

Festival Explore the North benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten en andere performers uit alle windstreken. Bezoekers dwalen tijdens dit winterse weekend door de Noordelijke stad, met concerten en gedichten als gids.

Tickets

Tickets voor Explore the North zijn verkrijgbaar via de website. Dagtickets zijn inmiddels ook verkrijgbaar.