11mei > Kleine 70s revival in Asteriks met Katie von Schleicher

In Beleven, Muziek by RedactieLeave a Comment

Katie Von Schleicher reist van Brooklyn naar Leeuwarden om Asteriks te betoveren. Melancholische pop in een jaren ’70 sfeer met donkere liedjes en scherpe teksten. Vrijdag 11 mei staat ze in Asteriks met support van Eerie Wanda en Elias El Gersma (The Homesick). Kaarten zijn online verkrijgbaar voor € 7,50.

Dit jaar brengt Katie het album Shitty Hits uit. Een album vol lo-fi, melancholische, maar popgevoelige nummers. The Guardian omschrijft haar muziek als ‘Portishead die de Beatles covert’. Met teksten over isolatie en machteloosheid raakt de zangeres haar publiek recht in het hart. De muziek van Katie Von Schleicher is authentiek, rauw en gevoelig. Vintage bijna.

Support komt van singer-songwriter Marina Tadic, bekend van de band Eerie Wanda. Met de betoverende stem van Tadic als geheim wapen neemt ze je mee naar een zonnige zomeravond in de jaren ‘60. Haar warme tonen – moeiteloos en natuurlijk – zorgen voor nostalgische, dromerige indie-pop.

Elias El Gersma trapt de avond in Asteriks af. Voor velen bekend als bandlid van The Homesick en Yuko Yuko. Op dit moment zijn alle pijlen gericht op zijn soloproject, waarmee hij Jesper Vos (Korfbal) meeneemt als DJ.